Gwenda
Quax

Dokter

De mens is een combinatie van lichaam en geest. 

In mijn carrière van meer dan 40 jaar als dokter, zie ik dat de geneeskunde heel erg technisch is geworden en vooral gaat om beelden, apparaten, medicijnen, schroefjes en andere gereedschappen bij gebroken ledematen, er wordt heel veel gedaan met alle moderne ontwikkelingen. Alles moet zichtbaar zijn met onze ogen. Toch ben ik er steeds meer achter dat wij heel beperkt zijn in wat wij doen en wat wij zien. Dieren zoals katten en vleermuizen kunnen goed zien waar wij niks zien. Dolfijnen en walvissen communiceren met geluiden die wij niet horen. Gif kan reukloos en smaakloos zijn. Straling zie je niet maar je verbrandt zelfs onder water door de UV. Zomaar een greep uit de randen van onze beperkingen.

Er is een ziel in ons lichaam en dat is de kern van wie we zijn. Het gevoel is in deze tijd ondergeschikt geworden aan technische hoogstandjes. Als wij om ons heen kijken zien we zelfs jonge moeders met een klein kastje in de hand waar over ze dan met hun vingers wrijven terwijl daar een pasgeboren kind schreeuwt om aandacht. Wij vervreemden van onze diepste kern doordat wij voortdurend worden afgeleid en niet meer met hart en ziel contact kunnen of willen maken. Mensen leven langs elkaar heen. Wat heeft dit allemaal met Gwenda te maken?

Ik kwam een jaar geleden in contact met Gwenda, via mijn vrouw, die had gehoord dat zij contact kon maken met een andere dimensie. Zij is in staat om die dimensie binnen te gaan en te communiceren met engelen of geesten of andere energie. Ik stond daar wel sceptisch tegenover maar heb gezien dat zij dingen vertelt die niemand kan weten. Het is alsof zij door een tijdsvenster kan kijken van het verleden en de toekomst. ook in de wetenschap, vooral de sterrenkunde zijn er onverklaarbare fenomenen, zoals zwarte gaten, parallelle dimensies, en ook het verschijnsel dat er helemaal geen tijd of zelfs zwaartekracht is. Het is mogelijk dat een deeltje zich tegelijkertijd in twee toestanden kan begeven, bijvoorbeeld zowel dood als levend ( Schrödingers kat)

Wij vertrouwen onze ogen, oren, neus en smaak. Wij voelen aanraking. Behalve als wij verdoofd zijn. Het gevoel binnen in de mens is voor de meeste mensen onwennig. Toch is dat hetgeen waar je op afgaat als je bijvoorbeeld in één keer helemaal verliefd wordt. En dat kan zijn op een ander mens of een huis of iets anders. Ik heb geprobeerd te begrijpen wat ik zag met de infraroodcamera die bij mijn kleindochter stond terwijl er een witte wazige vorm heen en weer bewoog vlakbij haar bed terwijl ze sliep. Gwenda zei dat dit een geest was van een familielid, en dat kinderen tot een derde jaar nog contact maken met de spirituele wereld. Zij praatte tegen de geest. En inderdaad na haar derde verjaardag, de verschijning verdween. Dit was ook iets wat was gezien door de schoonfamilie van mijn dochter bij hun dochter. Gwenda is een heel warm en bijzonder persoon die in staat is om als een licht in het donker voor je te zijn en een klein beetje laten zien wat er voor je ligt en wat er achter je lag.

Ik voel soms dat er iets gaat gebeuren op mijn werk en ga naar die plek toe, om exact op dat moment in te grijpen terwijl er iets losschiet of erger. Voor mij ook onverklaarbaar. Gwenda ziet je binnenste ziel en kan je helpen om dingen te begrijpen.